گفتاردرمانی کودکان برای بهبود وضعیت زبان و گفتار در کودکانی که به هر دلیل در برقراری ارتباط کلامی با دیگران دچار مشکل هستند ضروری است.
مشکلات گفتاری در کودکان شیوع زیادی دارد از لکنت زبان گرفته تا اختلال صوت و یا مشکلات گفتاری که در نتیجه کم شنوایی و … رخ می دهد.
گفتاردرمانی به کودک کمک خواهد کرد تا بتواند از روشهای مفیدتر و کاربردیتری برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده کند.
مشکلات ارتباطی و چالشهای مربوط به گفتار در بسیاری از کودکان دیده می شود ، کودکانی که دچار اختلالاتی همچون اتیسم هستند و نمی توانند بطور صحیح صحبت کنند تا کودکانی که به دلیل لکنت زبان در برقراری ارتباط با دیگران دچار مشکل هستند.
گفتار درمانی کودکان با هدف تشخیص و درمان اختلالات زبانی و گفتاری و همچنین اختلال بلع غذا ارائه می شود.
اختلالات گفتاری مشکلاتی است که در نحوه تلفظ درست صداها رخ می دهد و اختلالات زبانی ناشی از عدم توانایی فرد برای کنار هم قرار دادن کلمات و بیان منظور خود به دیگران است.
نوزادان نارسی که به دلیل اینکه سیستم گوارشیشان بطور کامل تشکیل نشده و در تغذیه از شیر مادر دچار مشکل هستند نیازمند کمک های یک گفتاردرمانگر متخصص در این زمینه هستند.
هر زمان که والدین متوجه شوند که کودکشان در بیان و تلفظ کلمات (اختلال زبانی) و با نحوه برقراری ارتباط با هم سن و سالان خود (اختلال گفتاری) دچار مشکلات است، بهتر است در کمترین زمان ممکن با یک گفتاردرمانگر مشورت های لازم را به عمل آورند.
متخصصان ما در کلینیک توانبخشی قدس ( مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی در شهر قدس ) ابتدا اقدام به ارزیابی دقیق شرایط گفتاری و زبان کودک دلبند شما کرده و پس از آن موثرترین راهکارهای گفتاردرمانی برای کمک به بهبود اختلال موجود بهره می برند.
ذکر این نکته ضروری است که هرچه تشخیص و شروع مداخلات گفتاردرمانی کودکان در انواع اختلالات گفتاری و زبانی کودکان زودتر آغاز شود نتایج بهتری نیز در پی داشته و تا حد زیادی می تواند از بروز مشکلات رفتاری، مشکلات یادگیری در مدرسه (مانند خواندن و نوشتن) و مشکل در برقراری ارتباطات اجتماعی در بزرگسالی جلوگیری کند.
گفتاردرمانی کودکان در چه مشکلاتی کاربرد دارد ؟
- لکنت زبان ( این اختلال شایع ترین اختلال زبانی بخصوص در دوران کودکی است که با تکرار حروف یا توقف های پی در پی حسن صحبت کردن مشخص می شود ، دلایل و عوامل مختلفی در بروز لکنت زبان نقش دارند از آسیب های مغزی تا مشکللات ژنتیکی و یا آسیب های شدید روحی می توانند منجر به بروز لکنت زبان در کودکان شوند ، گفتاردرمانی کودکان به عنوان موثرترین روش در بهبود اختلال لکنت زبان در کودکان شناخته می شود )
- اختلال گفتاری در کودکان مبتلا به اوتیسم ، فلج مغزی ، سندرم داون و …
- اختلال در مهارت های ارتباطی ( ناتوانی در برقراری ارتباط موثر با همسالان )
- تاخیر در حرف زدن کودکان ( برای بررسی این مشکل فاکتورهای زیادی وجود دارد و لزوما تمان کودکان در یک سن مشخص حرف زدن را آغاز نمی کنند ، متخصص گفتاردرمانی کودکان با بررسی دقیق کودک و در صورتی که تشخیص دهد دیر حرف زدن کودک نیازمند انجام اقدامات درمانی است اقدامات گفتاردرمانی را برای کودک بکار می بنند )
- مشکلات گفتاری ناشی از کم شنوایی
- اختلال بلع در نوزادان نارس
- و …
کلمات مرتبط :