گفتاردرمانی سکته مغزی

گفتاردرمانی سکته مغزی

گفتاردرمانی سکته مغزی یکی از ارکان مهم برنامه توانبخشی پس از سکته مغزی است که به بهبود عوارض گفتاری و مشکلات بلع ناشی از سکته مغزی کمک می کند.

سکته مغزی می تواند آنقدر شدید باشد که باعث فلج موقت یا دائمی شود و حافظه و عملکرد شناختی را مختل کند. بخشی از این عوارض جانبی می تواند سبب تاثیر منفی بر توانایی های گفتاری و ارتباطی بیماران سکته مغزی شود.

سکته مغزی می تواند بر ماهیچه های دهان و گلو تأثیر بگذارد و صحبت کردن واضح ، بلع یا غذا خوردن را با مشکل مواجه می کند. این عوارض جانبی می تواند صحبت کردن ، درک گفتار ، خواندن یا نوشتن را دشوارتر کند.

اگرچه مواجهه با فعالیت های روزمره بدون توانایی بیان آسان افکار و احساسات یا درک دیگران ترسناک است ، اما راهی برای بهبود گفتار پس از سکته مغزی از طریق گفتاردرمانی وجود دارد.

تمرینات گفتاردرمانی می تواند به بیمار در بهبود توانایی ارتباط و تولید زبان کمک کند. گفتاردرمانی نقش مهمی در بهبود توانایی های گفتاری پس از آسیب های عصبی همچون سکته مغزی دارد که با مراجعه به کلینیک توانبخشی تهران توان افزا ( گفتاردرمانی در شهر قدس ) می توانید از آن بهره مند شوید.

تمرینات گفتاردرمانی برای بهبود اختلالات زبانی پس از سکته مغزی مانند آفازی بسیار مفید است، این اختلالات زمانی رخ می دهد که مرکز زبانی مغز پس از آسیب مانند سکته مغزی آسیب می بیند.

مرکز زبان در نیمکره چپ مغز قرار دارد. بنابراین ، آفازی اغلب پس از سکته مغزی یا آسیب مغزی در نیمکره چپ مغز رخ می دهد.

نوروپلاستیسیتی ، توانایی مغز در بازسازی خود است و تمرینات گفتاردرمانی از طریق ایجاد نوروپلاستی می تواند ، به بهبود مهارت های زبانی کمک می کند.

گفتاردرمانی سکته مغزی

تمرینات گفتاردرمانی مناطق جدیدی از قسمت های سالم و آسیب ندیده مغز را تشویق می کند تا عملکرد گفتار و ارتباط را بر عهده بگیرند.

پلاستیسیته عصبی با تحریک مکرر فعال می شود ، بنابراین گفتار درمانی مداوم برای بهترین نتایج پس از این عارضه مغزی مورد نیاز است.

به طور کلی ، بهترین تمرینات گفتاردرمانی تمریناتی هستند که بیمار به طور مکرر و مداوم انجام می دهد. به این ترتیب توانایی های مغز بتدریج افزایش می یابد.

مشکلات گفتاری بخشی از عوارضی است که پس از سکته مغزی رخ می دهد ، اختلال بلع نیز از عوارض شایع پس از سکته مغزی است که سبب ناتوانی فرد در خوردن مواد غذایی و آشامیدن مایعات می شود ، گفتاردرمانی در درمان اختلال بلع ناشی از عارضه مغزی نیز کاربرد دارد و به بهبود فرایند بلع غذا در مبتلایان به این عارضه کمک می کند.

در گفتاردرمانی ، آسیب شناسان گفتار زبان ، اختلالات مربوط به گفتار ، صدا ، زبان ، ارتباطات شناختی ، توانایی بلع و سایر مسائل مرتبط را ارزیابی ، تشخیص و درمان می کنند. از طریق کار با بیمار و تیم مراقبتی او ، یک آسیب شناس گفتار زبان برنامه درمانی اختصاصی متناسب با نیازهای بیمار ارائه می دهد. این برنامه به منظور کمک به بیمار برای دستیابی به بالاترین سطح ارتباطات و عملکرد زبان توسط گفتاردرمانگر ارائه می شود.

بخشی از برنامه مراقبت شخصی که آسیب شناس زبان گفتار تنظیم می کند شامل تکنیک هایی برای آموزش مجدد عصبی عضلانی صدا و بلع ماهیچه ها ، تمرینات شناختی زبان برای بازیابی یا سازگاری درک زبان و مهارتهای ارتباطی همراه با برخی فعالیتها برای تنظیم توانایی ارتباط باشد.

 

کلمات مرتبط :

گفتاردرمانی سکته مغزی – گفتاردرمانی در شهر قدس – گفتاردرمانی در اکباتان – گفتاردرمانی در چیتگر

مقالات بیشتر

موسیقی درمانی

موسیقی درمانی

question_answer0
موسیقی درمانی شکلی از درمان است که از موسیقی برای بهبود و حفظ رفاه جسمی، روانی و اجتماعی استفاده می…
بازی درمانی برای کودکان اوتیسم

بازی درمانی برای کودکان اوتیسم

question_answer0
بازی درمانی برای کودکان اوتیسم بازی درمانی نوعی درمان است که از بازی برای برقراری ارتباط و کمک به افراد،…
تشخیص اتیسم با نوار مغز

تشخیص اتیسم با نوار مغز

question_answer0
تشخیص اتیسم با نوار مغز در حال حاضر تست قطعی واحدی برای تشخیص اختلال طیف اوتیسم (ASD) وجود ندارد. در…
تقویت مهارتهای دستی در کودکان

تقویت مهارتهای دستی در کودکان

question_answer0
تقویت مهارتهای دستی در کودکان می تواند بخش مهمی از رشد آنها باشد، زیرا می تواند به بهبود هماهنگی، مهارت…
رشد کلامی از ۱ تا ۲ سالگی

رشد کلامی از ۱ تا ۲ سالگی

question_answer0
رشد کلامی از ۱ تا ۲ سالگی از 1 تا 2 سالگی، کودکان رشد کلامی قابل توجهی دارند. در اینجا…

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

راه های ارتباطی

۰۲۱-۴۶۸۰۴۹۵۶
۰۹۳۳۷۸۰۱۳۷۹

مشاوره

جستجو

فهرست
مشاوره توانبخشی در واتس آپ