گرفتگی صدا و دلایل آن

گرفتگی صدا

گرفتگی صدا وضعیتی است که با تغییر در زیر و بم یا کیفیت صدا مشخص می‌شود که ممکن است ضعیف، خراشیده یا ناهنجار به نظر برسد. این وضعیت می تواند در اثر استفاده نادرست یا استفاده بیش از حد از صدا، ویروس ها و رشد کیست، پاپیلوم، پولیپ و گره و موارد دیگر بر روی تارهای صوتی ایجاد شود. رفلاکس اسید معده نیز ممکن است باعث گرفتگی صدا شود.

علائم گرفتگی صدا

  • صدای غیر طبیعی ضعیف، نفس گیر یا خشن
  • تغییر در زیر و بم صدا
  • تلاش برای ایجاد صدای طبیعی

بسته به شرایط زمینه ای که باعث این مشکل می شوند، علائم دیگری ممکن است وجود داشته باشد. به عنوان مثال، یک بیماری ویروسی همچنین می تواند منجر به گلودرد، سرفه و عطسه شود. گاهی اوقات، این وضعیت می تواند با تغییر در بلع یا تنفس همراه باشد.

دلایل گرفتگی صدا

  • استفاده بیش از حد از صدا. شما اگر بیش از حد طولانی صحبت کنید، خیلی بلند تشویق کنید، بیش از حد آواز بخوانید یا با صدای بلندتر یا پایین تر از حد معمول صحبت کنید، ممکن است این وضعیت را تجربه کنید. همچنین تارهای صوتی شما به طور طبیعی با افزایش سن نازک و سست می شوند.
  • سرماخوردگی یا عفونت سینوسی. این باید طی دو هفته خود به خود از بین برود.
  • لارنژیت. این زمانی است که تارهای صوتی شما به دلیل آلرژی، سرماخوردگی یا عفونت دستگاه تنفسی فوقانی به طور موقت متورم می شوند.
  • رفلاکس معده به مری (GERD). همچنین به عنوان سوزش معده شناخته می شود، GERD زمانی است که اسید معده شما به گلو می رود. گاهی اوقات اسیدها می توانند به اندازه تارهای صوتی شما بالا بروند و این به عنوان رفلاکس حنجره (LPR) شناخته می شود.
  • خونریزی تارهای صوتی. اگر صدای شما ناگهان ناپدید شد، یا می توانید صحبت کنید اما آواز نخوانید، ممکن است دچار خونریزی تار صوتی شده باشید. این زمانی اتفاق می‌افتد که یک رگ خونی روی تار صوتی پاره می‌شود و بافت‌های ماهیچه‌ای را با خون پر می‌کند.
  • فلج تارهای صوتی. فلج تارهای صوتی یکی از دلایل گرفتگی صدا است و به این معنی است که یک یا هر دو تارهای صوتی شما به درستی کار نمی کنند. ممکن است یکی یا هر دو باز نشوند یا بسته نشوند. علت معمولاً مشخص نیست، اما گاهی اوقات به دلیل آسیب، سرطان ریه یا تیروئید، عفونت، ام اس، سکته مغزی، بیماری پارکینسون یا تومورها رخ می دهد.
  • سرطان حنجره. گرفتگی صدا که بیش از سه هفته طول بکشد می تواند از علائم سرطان حنجره باشد.
  • پاپیلوماتوز تنفسی مکرر. این بیماری باعث ایجاد تومورهای غیر سرطانی در مسیرهای هوایی شما می شود.
  • دیسفونی تنش عضلانی. دیسفونی تنش عضلانی تغییر در صدا یا احساس صدای شما به دلیل تنش بیش از حد عضلانی در داخل و اطراف جعبه صوتی شما است. این تنش مانع از عملکرد موثر صدای شما می شود. دیسفونی تنش عضلانی یک الگوی استفاده از عضله است که می تواند در حین لارنژیت ایجاد شود و حتی پس از از بین رفتن تورم تارهای صوتی باقی بماند. همچنین می تواند ناشی از استرس باشد و می تواند همزمان با شرایط دیگر رخ دهد.
  • بیماری ها و اختلالات عصبی. اگر سکته مغزی یا بیماری پارکینسون داشته اید، ممکن است وضعیت شما بر بخشی از مغز که ماهیچه های حنجره را کنترل می کند، تأثیر گذاشته باشد.
  • ندول های صوتی، کیست ها و پولیپ ها. این ها توده های غیرسرطانی هستند که می توانند روی تارهای صوتی شما ایجاد شوند. آنها به دلیل اصطکاک یا فشار زیاد تشکیل می شوند.

درمان گرفتگی صدا

علت زمینه ای درمان را تعیین می کند، بنابراین آزمایش و تشخیص صحیح بسیار مهم است. گرفتگی صدا ناشی از عفونت ویروسی در بیشتر مواقع خود به خود از بین می رود. سایر شرایط ممکن است به درمان دیگری غیر از انتظار مراقبه نیاز داشته باشد – به عنوان مثال، گرفتگی که مربوط به رشد روی تارهای صوتی است به طور کلی بهبود نمی یابد مگر اینکه ضایعه با جراحی برداشته شود.

اگر گرفتگی صدا به خودی خود طی یک یا دو هفته برطرف نشد، اگر در زندگی اجتماعی یا شغلی شما مشکل ایجاد کند، یا اگر با علائم دیگری مانند مشکل در بلع، مشکل در تنفس یا بزرگ شدن غدد لنفاوی در گردن همراه باشد، مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی و یا گفتاردرمانگر ضروری است.

 

کلمات مرتبط :

دلایل گرفتگی صدا – گفتاردرمانی برای اختلالات صدا – درمان اختلالات صوتی – گفتاردرمانی در شهر قدس

مقالات بیشتر

انواع اختلالات یادگیری

انواع اختلالات یادگیری

انواع اختلالات یادگیری اختلالات یادگیری که به عنوان ناتوانی های یادگیری نیز شناخته می شوند، اختلالات عصبی رشدی هستند که…
توانبخشی کودکان اوتیسم

توانبخشی کودکان اوتیسم

توانبخشی کودکان اوتیسم یک فرآیند جامع است که هدف آن کمک به کودکان مبتلا به اوتیسم برای رسیدن به حداکثر…
درمان دیسفاژی در کودکان

درمان دیسفاژی در کودکان

درمان دیسفاژی در کودکان دیسفاژی، اصطلاح پزشکی برای مشکل در بلع، وضعیتی است که می تواند افراد در هر سنی…
نارساخوانی

نارساخوانی

نارساخوانی یا دیسلکسیا (Dyslexia) یک اختلال یادگیری است که بر توانایی فرد در خواندن، نوشتن و درک مطلب تأثیر می…

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

راه های ارتباطی

۰۲۱-۴۶۸۰۴۹۵۶
۰۹۳۳۷۸۰۱۳۷۹

مشاوره

جستجو

keyboard_arrow_up