مشکلات تلفظ صداها

مشکلات تلفظ صداها در کودکان

مشکلات تلفظ صداها در کودکان مشکل رایجی است که در بسیاری از کودکان دیده می شود و با گفتاردرمانی به موقع در مرکز گفتاردرمانی خوب می توان آن را برطرف کرد.

مهارت های گفتاری همیشه با سرعت یکنواخت رشد نمی کنند. همانطور که کودکان گفتار را جذب می کنند، تقلید می کنند و یاد می گیرند، بر برخی صداها با سرعت های متفاوت تسلط پیدا می کنند. به عنوان مثال، بیان صداهای ث ، ز ، ر ، ل ، س نسبت به سایر حروف سخت تر است و اغلب برای کودکان چالش برانگیز است. تولید این صداهای پیچیده مخصوصاً دشوار برای کودکان، گاهی اوقات می تواند کمی دقت بیشتری برای یادگیری داشته باشد.

مشکلات تلفظ صداها در کودکان

این که سخت ترین صداها برای کودکان اغلب ث ، ز ، ر ، ل ، س هستند، احتمالاً برای بسیاری از والدین تعجب آور نیست، زیرا به طور مرتب فرزندان خود را مشاهده می کنند که این صداها را اشتباه تلفظ می کنند یا از کلماتی که از این حروف استفاده می کنند اجتناب می کنند. به طور معمول، چنین رفتاری برای کودکان کاملاً طبیعی است. اکثر کودکان تا سن 6 تا 8 سالگی بر این صداها تسلط ندارند.

برخی از مسائل وجود دارد که می تواند رشد آنها را از نظر یادگیری صداهای فراتر از محدوده سنی معمولی مختل یا به تاخیر بیاندازد. برای مثال، کودکانی که مشکلات شنوایی دارند، ممکن است به دلیل نحوه شنیدن صدا، بازتولید برخی صداها را دشوار بدانند. برای سایر کودکان ممکن است تاخیر در رشد ماهیچه ها یا سایر موانع فیزیولوژیکی باشد که بر تلفظ آنها به خصوص صداهای دشوار مانند صداهای ث ، ز ، ر ، ل ، س تأثیر می گذارد.

یک آسیب شناس زبان و گفتار (متخصص گفتاردرمانی کودکان) می تواند پیشرفت گفتار کودک شما را در مشکلات تلفظ صداها به دقت تشخیص دهد و در صورت لزوم، اقدامات درمانی را توصیه کند.

صداهای لام: اکثر کودکان معمولاً در حدود سن سه سالگی شروع به توسعه مهارت های صدای ل خود می کنند. اما برای کودکان غیرعادی نیست که با تقویت زبانشان با این صدای خاص مبارزه کنند. برای ایجاد صدای ل، نوک زبان به آرامی سقف دهان را لمس می کند (یک برجستگی کوچک روی سقف دهان نزدیک دندان های جلویی وجود دارد که نشانگر قرارگیری عالی را ایجاد می کند) و تارهای صوتی فعال می شوند. کودکانی که با این مفصل مشکل دارند، می توانند خود را در آینه تماشا کنند و تمرین کنند تا مطمئن شوند که زبانشان درست است.

صداهای ر: تسلط بر صدای ر یکی از سخت‌ترین صداها برای کودکان است، بنابراین معمولاً این صدایی است که در دوران کودکی آنها (اغلب در سنین 7 یا 8 سالگی) بروز می‌کند. کودکانی که برای این مشکل تحت درمان قرار می‌گیرند معمولاً با یک گفتاردرمانگر کار می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که لب‌ها و زبان در موقعیت مناسب قرار دارند. علاوه بر این، تمرینات تقویت زبان کمک زیادی به توسعه این واج می کند.

صداهای س: صدای س با قرار دادن وسط زبان به سمت سقف دهان یا درست در پشت قسمت پایین گفتار درمانی برای صداهای س و ز ایجاد می شود.در حین درمان کودک، یک گفتاردرمانگر نشانه های کلامی، بصری و لمسی را معرفی می کند تا به کودک در تولید صوت مناسب کمک کند. 

صداهای ث: برای ایجاد این صدا، نوک زبان بین دندان ها قرار می گیرد و هوا با فشار از دهان خارج می شود. کودکان معمولاً در سنین 5-7 سالگی یاد می گیرند که چگونه این صدا را ایجاد کنند. با این حال، اگر کودک مشکلاتی داشته باشد، یک گفتاردرمانگر می تواند با کودک برای ارائه راهنمایی و کمک همکاری کند.

 

کلمات مرتبط :

مشکلات تلفظ صداها در کودکان – گفتاردرمانی اختلال تلفظ – مشکل تلفظ در کودکان – گفتاردرمانی کودکان در شهر قدس

مقالات بیشتر

موسیقی درمانی

موسیقی درمانی

question_answer0
موسیقی درمانی شکلی از درمان است که از موسیقی برای بهبود و حفظ رفاه جسمی، روانی و اجتماعی استفاده می…
بازی درمانی برای کودکان اوتیسم

بازی درمانی برای کودکان اوتیسم

question_answer0
بازی درمانی برای کودکان اوتیسم بازی درمانی نوعی درمان است که از بازی برای برقراری ارتباط و کمک به افراد،…
تشخیص اتیسم با نوار مغز

تشخیص اتیسم با نوار مغز

question_answer0
تشخیص اتیسم با نوار مغز در حال حاضر تست قطعی واحدی برای تشخیص اختلال طیف اوتیسم (ASD) وجود ندارد. در…
تقویت مهارتهای دستی در کودکان

تقویت مهارتهای دستی در کودکان

question_answer0
تقویت مهارتهای دستی در کودکان می تواند بخش مهمی از رشد آنها باشد، زیرا می تواند به بهبود هماهنگی، مهارت…
رشد کلامی از ۱ تا ۲ سالگی

رشد کلامی از ۱ تا ۲ سالگی

question_answer0
رشد کلامی از ۱ تا ۲ سالگی از 1 تا 2 سالگی، کودکان رشد کلامی قابل توجهی دارند. در اینجا…

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

راه های ارتباطی

۰۲۱-۴۶۸۰۴۹۵۶
۰۹۳۳۷۸۰۱۳۷۹

مشاوره

جستجو

فهرست
مشاوره توانبخشی در واتس آپ