مشکلات بلع در کودکان فلج مغزی، که یکی از عوارض شایع فلج مغزی است. دیسفاژی غذا خوردن را چالش برانگیز می کند و می تواند باعث کاهش وزن، سوزش سر دل، گلودرد و سایر علائم شود. درمان ها شامل گفتاردرمانی، دارو و جراحی است.
کلمه دیسفاژی نام پزشکی برای مشکلات بلع است. هنگامی که کودکان دچار دیسفاژی می شوند، بسته به ناحیه ای از مغز که تحت تأثیر قرار گرفته است، می تواند در مکان های مختلف ظاهر شود.
به عنوان مثال، برخی از کودکان در هماهنگی عضلات زبان و پشت گلو که به شما کمک می کند غذای خود را بدون مشکلی قورت دهید، مشکل دارند. برخی دیگر با مری مشکل دارند و در انتقال غذا و مایعات به معده مشکل دارند.
اگرچه دیسفاژی ممکن است برای هر فردی در هر سنی اتفاق بیفتد، کودکان مبتلا به فلج مغزی بیشتر مستعد ابتلا به مشکلات بلع هستند زیرا این اختلال در سیستم عصبی مرکزی است که عضلات بسیاری از قسمت های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد.
اگر کودک شما گهگاه چیزی در گلویش گیر می کند و در بلع مشکل دارد، این معمولاً نشان دهنده دیسفاژی نیست. با این حال، اگر مشکل ثابت است و شروع به رخ دادن روزانه می کند، مهم است که در اسرع وقت کمک پزشکی دریافت کنید.
علائم مشکلات بلع در کودکان فلج مغزی
- ناتوانی در بلع یا مشکل در بلع
- نارسایی
- سوزش سردل
- احساس اسید معده در گلو
- کاهش وزن غیر معمول
- صدای خشن
- افزایش آب دهان
- رفلکس بلع تاخیری
- گلو درد
- گیر کردن غذا در گلو یا پایین آمدن در قفسه سینه
- هنگام تلاش برای قورت دادن، نفس کشیدن و سرفه کردن
انواع دیسفاژی
دو نوع اصلی دیسفاژی وجود دارد که عبارتند از:
- دیسفاژی اوروفارنکس: دیسفاژی اوروفارنکس با اختلال در عملکرد عضلانی و عصبی در حفره دهان و حلق مشخص می شود.
- دیسفاژی مری: این نوع دیسفاژی با ناهنجاری ها و سایر شرایطی که قسمت تحتانی اسفنکتر مری را تحت تاثیر قرار می دهد مشخص می شود.
گزینه های درمان مشکلات بلع در کودکان فلج مغزی
درمان دیسفاژی ضروری است، مقابله با این عارضه کیفیت زندگی کودکان مبتلا به فلج مغزی را بهبود می بخشد.
نوع درمان شروع شده به محل مشکل بستگی دارد. برای آن دسته از کودکانی که در هماهنگی ماهیچه های بلع در قسمت بالایی دستگاه گوارش مشکل دارند، اولین گزینه درمانی محدود کردن رژیم غذایی آنهاست. از والدین خواسته می شود به فرزندان خود غذاهایی بدهند که می دانند با خیال راحت می توانند آن را ببلعند.
برای مثال، بسته به یافته های اشعه ایکس، اگر مشخص شود که کودک شما می تواند آنها را بدون هیچ گونه شواهدی از خفگی یا آسپیراسیون ببلعد، می توان غذاها را پوره کرد.
توصیه دوم این است که با کودک برای یادگیری تکنیک های مختلف بلع کار کنید. اینها ممکن است شامل تمرینات عضلات صورت و فک باشد که توسط متخصص گفتاردرمانی یا کاردرمانی انجام می شود.
داروهای تجویزی گزینه دیگری است که ممکن است به دیسفاژی کمک کند و زمانی استفاده می شود که مشکل در عضلات مری باشد.
کلمات مرتبط :
درمان مشکلات بلع در کودکان فلج مغزی – اختلال بلع در کودکان فلج مغزی – گفتاردرمانی در فلج مغزی – کاردرمانی در فلج مغزی