لکنت در کودکان نوعی اختلال گفتاری است که شامل مشکلات مکرر و قابل توجهی در تسلط طبیعی و جریان گفتار می شود.
کودکانی که لکنت دارند می دانند چه می خواهند بگویند ، اما در گفتن آن مشکل دارند. به عنوان مثال ، آنها ممکن است یک کلمه ، یک هجا یا یک صدای بی صدا یا مصوت را تکرار یا طولانی کنند. یا ممکن است در حین گفتار مکث کنند زیرا به یک کلمه یا صدای مشکل دار رسیده اند.
لکنت زبان در بین کودکان خردسال به عنوان یک قسمت طبیعی از یادگیری صحبت کردن معمول است. کودکان خردسال ممکن است لکنت داشته باشند ، در حالی که توانایی های گفتاری و زبانی آنها به اندازه کافی رشد نکرده است تا بتوانند با آنچه می خواهند بگویند ، همراه شوند. بیشتر کودکان از این لکنت رشد رنج می برند.
با این حال ، گاهی اوقات ، لکنت در کودکان یک بیماری مزمن است که تا بزرگسالی ادامه دارد. این نوع لکنت می تواند در عزت نفس و تعامل با سایر افراد تأثیر بگذارد.
کودکان و بزرگسالانی که دچار لکنت هستند نیازمند گفتاردرمانی و رفتار درمانی برای بهبود وضعیت گفتاری هستند که با مراجعه به کلینیک توانبخشی تهران توان ( گفتاردرمانی در شهر قدس ) می توانند از مزایا و خدمات گفتاردرمانی برای درمان لکنت بهره ببرند.
لکنت ممکن است هنگامی که فرد هیجان زده ، خسته یا تحت استرس است یا احساس خودآگاهی ، عجله یا فشار دارد ، تشدید شود. شرایطی مانند صحبت کردن در مقابل گروه یا صحبت با تلفن برای افرادی که لکنت زبان دارند نیز دشوار است.
برای کودکان در سنین 2 تا 5 سال معمول است که دوره هایی را که ممکن است لکنت داشته باشند پشت سر می گذارند. برای بیشتر کودکان ، این بخشی از یادگیری صحبت است و خود به خود بهتر می شود. با این وجود ، لکنت زبان که ادامه دارد ممکن است برای بهبود تسلط به گفتار به درمان نیاز داشته باشد.
در صورتی که لکنت در کودکان بیش از شش ماه طول کشیده و با دیگر مشکلات گفتاری در کودک همراه باشد مراجعه به کلینیک گفتاردرمانی خوب و مشورت با یک گفتاردرمانگر ضروری است.
مشکلات برقراری ارتباط با دیگران ، مضطرب بودن از صحبت کردن ، صحبت نکردن یا اجتناب از موقعیت هایی که به صحبت نیاز دارند ، از دست دادن مشارکت اجتماعی و مدرسه یا کار و موفقیت ، اعتماد بنفس پایین و مورد تمسخر قرار گرفتن توسط اطرافیان از جمله مهم ترین عوارض لکنت در کودکان هستند که برای جلوگیری از آن ها باید لکنت کودک تحت نظر متخصص گفتاردرمانی درمان شود.
علائم لکنت در کودکان
- مشکل در شروع کلمه ، عبارت یا جمله
- طولانی کردن یک کلمه یا اصوات درون یک کلمه
- تکرار صدا ، هجا یا کلمه
- سکوت مختصر برای هجا یا کلمات خاص ، یا مکث در داخل یک کلمه (کلمه شکسته)
- تنش ، تنگی یا حرکت بیش از حد صورت یا بالاتنه برای تولید یک کلمه
- اضطراب در حین صحبت کردن
- توانایی محدود برای برقراری ارتباط موثر
- تمایل برای استفاده از زبان بدن به جای زبان گفتاری
دلایل و عوامل خطر
- ناهنجاری در کنترل حرکت گفتاری مانند زمان بندی ، هماهنگی حسی و حرکتی در آن دخیل باشد.
- ناهنجاری های ارثی (ژنتیکی)
- لکنت زبان ناشی از دلایل دیگر
- آسیب دیدگی مغزی یا سایر اختلالات مغزی
- مشکلات روحی ( پس از یک ضربه روحی )
- تاخیر رشد کودکان
کلمات مرتبط :