عوارض گفتاری سکته مغزی

عوارض گفتاری سکته مغزی

عوارض گفتاری سکته مغزی

آفازی

آفازی شایع ترین اختلال زبانی است که سکته مغزی ایجاد می کند. به طور کلی ، آفازی می تواند بر نحوه صحبت کردن ، توانایی او در درک آنچه گفته می شود و همچنین مهارت خواندن یا نوشتن او تأثیر بگذارد. آفازی خفیف تنها بر یک نوع ارتباط مانند صحبت کردن تأثیر می گذارد ، در حالی که آفازی شدیدتر می تواند چندین حالت ارتباط را به طور همزمان تحت تأثیر قرار دهد.

سه زیر گروه آفازی وجود دارد:

آفازی پذیرا: این نوع آفازی شامل مشکلات درک آنچه گفته می شود ، است. در این نوع آفازی فرد ممکن است قادر به درک جملات طولانی و پیچیده نباشد و بتواند بنویسد اما نتواند آنچه را که نوشته است بخواند.
آفازی بیانی: کسانی که دچار آفازی بیانی هستند در بیان آنچه می خواهند بگویند مشکل دارند ، ممکن است اصلاً نتوانند صحبت کنند یا به جای کلمات با صداها ارتباط برقرار کنند. کسانی که آفازی بیانی شدیدتری دارند ممکن است در حین صحبت کلمات را کنار بگذارند ، در حین صحبت مکث طولانی کنند یا غافل از این باشند که آنچه آنها گفتند غیرقابل تشخیص است.
آفازی مختلط: آفازی مخلوط که به آفازی جهانی نیز معروف است ، ترکیبی از مشکلاتی است که می تواند بیشتر یا همه مهارت های ارتباطی فرد را تغییر دهد. افراد مبتلا به آفازی مخلوط با اجزای آفازی گیرنده و بیانی سروکار دارند.
عوارض آفازی ممکن است موقتی یا طولانی مدت باشد ، به این معنی که درمان مناسب با گفتاردرمانی سکته مغزی میتواند به تخفیف علائم کمک کند.

دیس آرتریا

یکی دیگر از عوارض گفتاری سکته مغزی است ، پس از سکته مغزی ، فرد ممکن است از دیس آرتری رنج ببرد ، که با ایجاد ضعف در عضلات مورد استفاده در صحبت کردن می تواند سبب بروز اختلالات گفتاری شود، دیس آرتری می تواند ماهیچه های مورد استفاده برای حرکت دهان ، لب ها ، زبان یا ماهیچه هایی را که به تنظیم تنفس هنگام صحبت کردن کمک می کند ، تحت تأثیر قرار دهد. به این دلایل ، افراد مبتلا به دیس آرتری ممکن است متفاوت یا کمتر از قبل واضح به نظر برسند.

برخلاف آفازی ، دیس آرتری بر توانایی درک دیگران یا یافتن کلمات مناسب برای گفتن تأثیر نمی گذارد.

دیس پراکسی

مشابه دیس آرتریا ، دیس پراکسی بر حرکت و هماهنگی ماهیچه ها تأثیر می گذارد. در حالی که ماهیچه هایی که برای تولید صدا استفاده می شوند ممکن است در بیمار مبتلا به دیس پراکسی عملکردی کامل داشته باشند ، اما ممکن است نتوانند آن عضلات را به ترتیب یا ترتیب صحیح حرکت دهند تا صداهای لازم برای تکلم پیوسته شفاف را ایجاد کنند. به این ترتیب ، دیس پراکسی تلفظ صحیح را دشوار می کند.

 

کلمات مرتبط :

عوارض گفتاری سکته مغزی – گفتاردرمانی سکته مغزی – توانبخشی سکته مغزی – مرکز توانبخشی در غرب تهران – کلینیک توانبخشی در شهر قدس

مقالات بیشتر

انواع اختلالات یادگیری

انواع اختلالات یادگیری

انواع اختلالات یادگیری اختلالات یادگیری که به عنوان ناتوانی های یادگیری نیز شناخته می شوند، اختلالات عصبی رشدی هستند که…
توانبخشی کودکان اوتیسم

توانبخشی کودکان اوتیسم

توانبخشی کودکان اوتیسم یک فرآیند جامع است که هدف آن کمک به کودکان مبتلا به اوتیسم برای رسیدن به حداکثر…
درمان دیسفاژی در کودکان

درمان دیسفاژی در کودکان

درمان دیسفاژی در کودکان دیسفاژی، اصطلاح پزشکی برای مشکل در بلع، وضعیتی است که می تواند افراد در هر سنی…
نارساخوانی

نارساخوانی

نارساخوانی یا دیسلکسیا (Dyslexia) یک اختلال یادگیری است که بر توانایی فرد در خواندن، نوشتن و درک مطلب تأثیر می…

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

راه های ارتباطی

۰۲۱-۴۶۸۰۴۹۵۶
۰۹۳۳۷۸۰۱۳۷۹

مشاوره

جستجو

keyboard_arrow_up