توانبخشی فلج مغزی

توانبخشی فلج مغزی

توانبخشی فلج مغزی بخش مهمی از برنامه درمانی در مبتلایان به این عارضه شایع است که به بهبود کیفیت زندگی و کاهش مشکلات کودکان و بزرگسالان مبتلا به این بیماری کمک زیادی خواهد کرد.

فلج مغزی ، یک اختلال عصبی ـ عضلانی است که سبب بروز اختلال در حرکت ، هماهنگی عضلات ، راه رفتن ، رفلکس های غیرطبیعی و غیرارادی و … می شود.

فلج مغزی مهمترین علت معلولیت دوران کودکی است که بر عملکرد و رشد تأثیر می گذارد.علاوه بر اختلالات حرکتی مشخصه فلج مغزی ، که ممکن است فعالیتهای بیمار را محدود کند ، افراد مبتلا به فلج مغزی اغلب صرع ، مشکلات اسکلتی عضلانی ثانویه و اختلالات احساس ، درک ، شناخت ، ارتباط و رفتار را از خود نشان می دهند. 

درمان های توان بخشی فشرده اغلب از اوایل کودکی آغاز می شود و برای بهبود کنترل عضلات ، مدیریت علائم و کمک به کودک در تقویت اعتماد به نفس ارائه می شود و در اغلب مبتلایان باید بطور منظم و در دوران بزرگسالی نیز پیگیری شود.

سفتی غیرطبیعی عضلات و کاهش توانایی کودک در کنترل حرکت عضلات برای حرکات طبیعی از مهم ترین مشکلاتی است که مبتلایان به فلج مغزی دچار آن هستند که با راهکارهای توانبخشی از جمله کاردرمانی می توان به تخفیف آن ها کمک کرد.

توانبخشی فلج مغزی

کاردرمانگران آموزش های مخصوصی را به مبتلایان به این عارضه ارائه می دهند که توانایی های فرد را برای حرکت طبیعی و با مشکل کمتر و انجام فعالیت های روزمره افزایش می دهد.

متخصصان کاردرمانی تمرینات کششی و تقویتی ساده ای را برای کمک به شل شدن عضلاتی که دچار اسپاسم شده اند ارائه می دهند که به کودک مبتلا به فلج مغزی کمک کند تا کنترل بهتری در حرکات بدن داشته باشد. کاردرمانی همچنین با هدف بهبود تعادل ، تقویت وضعیت بدن و کاهش خطر مشکلات مفصلی ناشی از ناهموار راه رفتن ارائه می شود.

متخصص کاردرمانی به کودکان مبتلا به فلج مغزی در کنترل حرکت و هماهنگی در دستها کمک می کنند ، که می تواند به نوشتن ، غذا خوردن ، لباس پوشیدن و سایر کارهای معمول خود بپردازند.

گفتاردرمانی نیز بخش دیگری از برنامه توانبخشی مبتلایان به فلج مغزی است ، برخی از کودکان مبتلا به فلج مغزی ممکن است در تشکیل کلمات و صحبت صریح مشکل داشته باشند. این عدم توانایی در برقراری ارتباط اغلب برای کودک ناامید کننده است. متخصص گفتاردرمانی با استفاده از تمریناتی عملکرد مغز را برای تلفظ ، درک و تفسیر کلمات ، اصوات ، اعداد و حرکات منفرد به مهارت های حرکتی دهان و قدرت ارتباطات کودک افزایش می دهد و به وی در بهبود مهارت های گفتاری و ارتباطی کمک می کنند.

کلمات مرتبط :

توانبخشی فلج مغزی – کاردرمانی فلج مغزی – کاردرمانی کودکان – مرکز توانبخشی در شهر قدس – کلینیک کاردرمانی در شهر قدس

مقالات بیشتر

موسیقی درمانی

موسیقی درمانی

question_answer0
موسیقی درمانی شکلی از درمان است که از موسیقی برای بهبود و حفظ رفاه جسمی، روانی و اجتماعی استفاده می…
بازی درمانی برای کودکان اوتیسم

بازی درمانی برای کودکان اوتیسم

question_answer0
بازی درمانی برای کودکان اوتیسم بازی درمانی نوعی درمان است که از بازی برای برقراری ارتباط و کمک به افراد،…
تشخیص اتیسم با نوار مغز

تشخیص اتیسم با نوار مغز

question_answer0
تشخیص اتیسم با نوار مغز در حال حاضر تست قطعی واحدی برای تشخیص اختلال طیف اوتیسم (ASD) وجود ندارد. در…
تقویت مهارتهای دستی در کودکان

تقویت مهارتهای دستی در کودکان

question_answer0
تقویت مهارتهای دستی در کودکان می تواند بخش مهمی از رشد آنها باشد، زیرا می تواند به بهبود هماهنگی، مهارت…
رشد کلامی از ۱ تا ۲ سالگی

رشد کلامی از ۱ تا ۲ سالگی

question_answer0
رشد کلامی از ۱ تا ۲ سالگی از 1 تا 2 سالگی، کودکان رشد کلامی قابل توجهی دارند. در اینجا…

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

راه های ارتباطی

۰۲۱-۴۶۸۰۴۹۵۶
۰۹۳۳۷۸۰۱۳۷۹

مشاوره

جستجو

فهرست
مشاوره توانبخشی در واتس آپ