تاخیر گفتار در کودکان کم توان ذهنی

تاخیر گفتار در کودکان کم توان ذهنی

تاخیر گفتار در کودکان کم توان ذهنی یکی از عوارض شایعی است که در این کودکان دیده می شود و سبب اختلال در مهارتهای اجتماعی و ارتباطی آن ها می شود.

کم توانی ذهنی  نوعی ناتوانی خاص است که ناشی از ظرفیت ذهنی محدود است. این محدودیت‌ها باعث می‌شود که شخص بدون حمایت دیگران به سختی بتواند از خود مراقبت کند. تخمین زده می‌شود که 1-3 از جمعیت دچار کم توانی ذهنی هستند. كودكان دارای کم توانی ذهنی در كاركردهای فكری (مثلاً برقراری ارتباط، یادگیری، حل مسئله) و رفتارهای سازگارانه (به عنوان مثال مهارت‌های اجتماعی روزمره، روتین‌ها، بهداشت) دارای مشکلات قابل توجهی هستند.

کم توانی ذهنی می‌تواند خفیف یا شدید باشد. کودکانی که مشکل شدیدتری دارند به طور معمول نیاز به حمایت بیشتری دارند، به خصوص در مدرسه. کودکان دارای کم توانی ذهنی خفیف‌تر، به خصوص در جوامعی که دارای آموزش و پشتیبانی خوبی باشند، می‌توانند مهارت‌های مستقلی کسب کنند. برنامه‌ها و منابع بسیاری برای کمک به این کودکان در بزرگسالی وجود دارد.

صحبت کردن به عنوان ضروری ترین ابزار برای برقراری ارتباط بین افراد شناخته می شود و هر فرد از دوران کودکی برای برقراری ارتباط و بیان خواسته هایش شروع به صحبت کردن می کند.

گفتاردرمانی کودکان کم توان ذهنی یکی از بخش های مهم توانبخشی در این کودکان برای کاهش مشکلات آن ها و بهبود کیفیت زندگی آن هاست.

تاخیر گفتاری و مشکلات گفتاری و بیانی در بسیاری از کودکان کم توان ذهنی دیده می شود که این امر لزوم داشتن برنامه گفتاردرمانی برای این کودکان را نشان می دهد.

حرف زدن در کودکان بتدریج با رشد کودک تکامل پیدا می کند اما کودکان کم توان ذهنی اغلب نمی توانند در زمان مناسب حرف بزنند و خواسته های خود را با دیگران در میان بگذارند ، همین وضعیت سبب بروز مشکلات ارتباطی در این کودکان و افزایش پرخاشگری در آن ها می شود.

این کودکان اغلب در درک گفتار دیگران نیز دچار مشکل هستند که این وضعیت می تواند برای خانواده ها نیز یک چالش بزرگ محصوب شود.

تاخیر گفتار در کودکان کم توان ذهنی

متخصصان گفتاردرمانی می توانند به این کودکان کمک کنند تا مهارت های گفتاری و ارتباطی خود را بهبود بخشند و در صورت نیاز از راهکارهای جایگزین استفاده کنند.

بررسی وضعیت شنوایی این کودکان نیز از اهمیت زیادی برخوردار است چراکه مشکلات شنوایی تاثیر مستقیم بر گفتار کودک دارد و از آن جایی که برخی از کودکان کم توان ذهنی دچار مشکلات شنوایی نیز هستند این مشکل نیز باید مدنظر قرار داده شود.

گفتاردرمانگران به این کودکان کمک می کنند تا بتوانند مهارت های ارتباطی خود را تقویت کنند و از طرفی با بهبود مهارت های زبانی و کلامی در آن ها به کاهش مشکلاتی که در این زمینه برای آن ها ایجاد شده نیز کمک می کند.

سایر مشکلات گفتاری در کودکان کم توان ذهنی

  • ناتوانی در بیان نیازها و خواسته هایشان
  • مشکلات تلفظی
  • ناتوانی در رساندن مفهوم خود به دیگران می شود.
  • ناتوانی در درک کلمات و جملات
  • ناتوانی در گوش دادن به حرف اطرافیان
  • مشکل در گوش دادن و فعالیت به طور همزمان

کلمات مرتبط :

تاخیر گفتار در کودکان کم توان ذهنی – گفتاردرمانی برای کودکان کم توان ذهنی – گفتاردرمانی برای کودکان – گفتاردرمانی در شهر قدس – کاردرمانی در شهر قدس

مقالات بیشتر

موسیقی درمانی

موسیقی درمانی

question_answer0
موسیقی درمانی شکلی از درمان است که از موسیقی برای بهبود و حفظ رفاه جسمی، روانی و اجتماعی استفاده می…
بازی درمانی برای کودکان اوتیسم

بازی درمانی برای کودکان اوتیسم

question_answer0
بازی درمانی برای کودکان اوتیسم بازی درمانی نوعی درمان است که از بازی برای برقراری ارتباط و کمک به افراد،…
تشخیص اتیسم با نوار مغز

تشخیص اتیسم با نوار مغز

question_answer0
تشخیص اتیسم با نوار مغز در حال حاضر تست قطعی واحدی برای تشخیص اختلال طیف اوتیسم (ASD) وجود ندارد. در…
تقویت مهارتهای دستی در کودکان

تقویت مهارتهای دستی در کودکان

question_answer0
تقویت مهارتهای دستی در کودکان می تواند بخش مهمی از رشد آنها باشد، زیرا می تواند به بهبود هماهنگی، مهارت…
رشد کلامی از ۱ تا ۲ سالگی

رشد کلامی از ۱ تا ۲ سالگی

question_answer0
رشد کلامی از ۱ تا ۲ سالگی از 1 تا 2 سالگی، کودکان رشد کلامی قابل توجهی دارند. در اینجا…

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

راه های ارتباطی

۰۲۱-۴۶۸۰۴۹۵۶
۰۹۳۳۷۸۰۱۳۷۹

مشاوره

جستجو

فهرست
مشاوره توانبخشی در واتس آپ