بازی درمانی نوعی روش درمانی است که عمدتا برای کودکان استفاده می شود. این به این دلیل است که کودکان ممکن است نتوانند احساسات خود را پردازش کنند یا مشکلات را برای والدین یا سایر بزرگسالان بیان کنند و می توانند آن ها را از طریق بازی بیان کنند.
در این روش درمانی از بازی برای کشف و مقابله با مسائل روانی استفاده می کند. می توان آن را به تنهایی ، به ویژه در کودکان ، یا در کنار سایر درمان ها و داروها استفاده کرد.
در حالی که ممکن است مانند یک بازی معمولی به نظر برسد ، تاثیرات بازی درمانی می تواند بسیار بیشتر از این باشد.
یک درمانگر آموزش دیده می تواند از زمان بازی برای مشاهده و درک مشکلات کودک استفاده کند. سپس درمانگر می تواند به کودک در کشف احساسات و مقابله با آسیب های حل نشده کمک کند. کودکان از طریق بازی می توانند مکانیزم های مقابله ای جدید و نحوه تغییر رفتارهای نامناسب را بیاموزند.
این تکنیک درمانی توسط متخصصان کاردرمانی برای کمک به کودکان و در مواردی بزرگسالان ارائه می شود.
بر اساس نتایج تحقیقات بیش از ۷۰ درصد از کودکان مراجعه کننده به بازی درمانی ممکن است تغییرات مثبتی را تجربه کنند.
اگر کودک شما دارای بیماری روانی یا جسمی است ، این روش جایگزین داروها یا سایر درمان های ضروری نمی شود بلکه مکمل سایر روش های درمانی است.
اگرچه افراد در هر سنی می توانند از این متد درمانی سود ببرند ، اما معمولاً برای کودکان بین 3 تا 12 سال بکار برده می شود.
بسته به سن و مرحله رشد ، کودکان به سادگی مهارت های زبانی بزرگسالان را ندارند. آنها ممکن است چیزی را احساس کنند ، اما در بسیاری از موارد ، یا نمی توانند آن را به یک بزرگسال بیان کنند یا یک بزرگسال مورد اعتماد ندارند که آن را بیان کند.از سوی دیگر ، بزرگسالان ممکن است نشانه های کلامی و غیر کلامی کودک را اشتباه تفسیر کنند ، از طریق بازی بهتر می توان از احساسات کودکان مطلع شد.
کودکان از طریق بازی یاد می گیرند که جهان و جایگاه آنها را در آن درک کنند. جایی است که آنها آزادند احساسات درونی و عمیق ترین احساسات خود را انجام دهند. در این روش درمانی اسباب بازی ها می توانند به عنوان نمادها عمل کرده و معنای بیشتری به خود بگیرند.
از آنجا که کودک نمی تواند خود را به اندازه کافی در دنیای بزرگسالان بیان کند ، درمانگر با کودک در جهان او ، در سطح آنها ، همراه می شود.
در حین بازی ، کودک ممکن است از مراقبت کمتری برخوردار باشد و تمایل بیشتری برای به اشتراک گذاشتن احساسات خود داشته باشد. اما آنها تحت فشار نیستند آنها مجاز به انجام این کار در زمان خود و با روش ارتباطی خاص خود هستند.
مزایای بازی درمانی
- مسئولیت پذیری بیشتر در قبال برخی رفتارها
- توسعه استراتژی های مقابله ای
- تقویت مهارت های خلاقانه حل مسئله
- افزایش اعتماد به نفس
- افزایش احساس همدلی و احترام به دیگران
- کاهش اضطراب
- یادگیری تجربی
- بیان کامل احساسات
- تقویت مهارت های اجتماعی
- بهبود روابط خانوادگی
- تشویق استفاده از زبان
- تقویت و بهبود مهارت های حرکتی درشت و ظریف
موارد کاربرد
- تاخیر رشدی
- اختلال کم توجهی و بیش فعالی
- اختلال طیف اوتیسم
- اختلالات یادگیری
- رفتارهای مشکل ساز در مدرسه
- رفتار پرخاشگرانه
- مسائل خانوادگی مانند طلاق ، جدایی یا مرگ یکی از اعضای نزدیک خانواده که سبب وارد شدن ضربه روحی به کودک و بروز اختلالات رفتاری در وی شده
- خشونت خانگی ، بدرفتاری یا بی توجهی
- اضطراب ، افسردگی ، اندوه
- اختلالات غذا خوردن
- اختلالات مرتبط با استحمام و توالت رفتن
کلمات مرتبط :
بازی درمانی در شهر قدس – کلینیک کاردرمانی در شهر قدس – کاردرمانی کودکان در شهر قدس – کاردرمانی ذهنی – کاردرمانی جسمی