اختلال یادگیری در کودکان بسیار خردسال رخ می دهد، با این حال معمولاً تا زمانی که کودک به سن مدرسه نرسد، تشخیص داده نمی شوند.
اختلالات یادگیری اختلالاتی هستند که بر توانایی درک یا استفاده از زبان گفتاری یا نوشتاری، انجام محاسبات ریاضی، هماهنگ کردن حرکات یا توجه مستقیم تأثیر میگذارند.
اختلالات یادگیری ، اختلالاتی هستند که بر توانایی های زیر تأثیر می گذارند:
- درک و استفاده صحیح از زبان گفتاری یا نوشتاری
- انجام محاسبات ریاضی
- هماهنگی حرکات
- توجه و تمرکز
انواع اختلال یادگیری قابل درمان نیستند اما با روشهای مناسب می توان به این کودکان کمک کرد تا بتوانند مشکلات ناشی از این اختلالات را به حداقل برسانند.
در برخی کودکان ممکن است چندین اختلال یادگیری با هم تداخل داشته باشند، در حالی که در برخی دیگر از کودکان ممکن است یک مشکل یادگیری وجود داشته باشد که تأثیر خفیفی بر زندگی آنها داشته باشد.
رایج ترین روش درمان ناتوانی های یادگیری، آموزش ویژه است. درمانگران آموزش دیده ویژه ممکن است یک ارزیابی رسمی برای درک پتانسیل تحصیلی و فکری کودک انجام دهند. آنها همچنین به سطح عملکرد تحصیلی نگاه خواهند کرد. پس از تکمیل ارزشیابی، رویکرد اساسی آموزش مهارت های یادگیری با تکیه بر توانایی ها و نقاط قوت کودک و در عین حال اصلاح ناتوانی ها و ضعف ها است.
برخی عوامل ممکن است خطر ابتلا به اختلال یادگیری را افزایش دهند، مانند زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و قرار گرفتن در معرض سموم یا عفونت ها در دوران بارداری. با این حال، در بسیاری از موارد، علت ناتوانی یادگیری ناشناخته است.
انواع اختلال یادگیری
انواع مختلفی از مشکلات یادگیری وجود دارد، برخی از رایج ترین آنها نارسا خوانی، دیسپراکسی و دیسکالکلیا هستند. یک فرد می تواند یک یا ترکیبی داشته باشد.
نارساخوانی (اختلالات یادگیری خواندن)
مشکلات خواندن زمانی رخ می دهد که درک رابطه بین صداها، حروف و کلمات مشکل باشد. مشکلات درک مطلب زمانی رخ می دهد که در درک معنای کلمات، عبارات و پاراگراف ها ناتوان باشد.
اختلالات یادگیری در نوشتن (دیسگرافی)
اختلالات یادگیری در نوشتن می تواند شامل عمل فیزیکی نوشتن یا فعالیت ذهنی درک اطلاعات باشد. اختلال نوشتاری اولیه به مشکل فیزیکی در تشکیل کلمات و حروف اشاره دارد. ناتوانی در نوشتن بیانی نشان دهنده مبارزه برای سازماندهی افکار بر روی کاغذ است.
اختلالات یادگیری در مهارت های حرکتی (دیسپراکسی)
دشواری حرکتی به مشکلات حرکتی و هماهنگی اشاره دارد، چه در مهارت های حرکتی ظریف (بریدن، نوشتن) باشد و چه در مهارت های حرکتی درشت (دویدن، پریدن)
اختلالات یادگیری در ریاضی
ناتوانی های یادگیری در ریاضی بسته به سایر نقاط قوت و ضعف کودک بسیار متفاوت است. توانایی کودک در انجام ریاضی به طور متفاوتی تحت تأثیر ناتوانی یادگیری زبان، اختلال بینایی، یا مشکل در ترتیب، حافظه یا سازماندهی قرار می گیرد. کودک مبتلا به اختلال یادگیری مبتنی بر ریاضی ممکن است با به خاطر سپردن و سازماندهی اعداد، علائم عملیات دچار مشکلاتی باشد. کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری ریاضی ممکن است در اصول شمارش نیز مشکل داشته باشند یا در تشخیص زمان مشکل داشته باشند.