اختلالات یادگیری

اختلالات یادگیری

اختلالات یادگیری خاص، اختلالات عصبی رشدی هستند که معمولاً در کودکان ابتدایی سن مدرسه تشخیص داده می شوند، اگرچه ممکن است تا بزرگسالی تشخیص داده نشوند. مشخصه آنها یک نقص مداوم حداقل در یکی از سه حوزه اصلی است: خواندن، نوشتن و یا ریاضیات.

تخمین زده می شود که 5 تا 15 درصد از کودکان در سن مدرسه با اختلال یادگیری دست و پنجه نرم می کنند. 1 تخمین زده می شود که 80 درصد از کسانی که دارای اختلالات یادگیری هستند، به طور خاص در خواندن اختلال دارند (که معمولاً به آن نارساخوانی می گویند). نارساخوانی بسیار شایع است و 20 درصد از جمعیت را تحت تأثیر قرار می دهد. انواع اختلال یادگیری با سایر اختلالات عصبی رشدی (مانند بیش فعالی) و همچنین اضطراب همراهی بالایی دارد.

مهارت های خاصی که ممکن است تحت تأثیر قرار گیرند عبارتند از: دقت خواندن کلمات، املا، دستور زبان یا محاسبه. علاوه بر این، تسلط در خواندن و ریاضیات ممکن است مورد توجه قرار گیرد. مشکلات این مهارت ها اغلب باعث ایجاد مشکلاتی در یادگیری موضوعاتی مانند تاریخ، ریاضی، علوم و مطالعات اجتماعی می شود و ممکن است بر فعالیت های روزمره و تعاملات اجتماعی تأثیر بگذارد.

اختلالات یادگیری به درجات خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شوند. خدمات اسکان و پشتیبانی با شدت اختلال همسو هستند تا مؤثرترین عملکرد فرد را تسهیل کنند.

اختلالات یادگیری، اگر تشخیص داده نشود و مدیریت نشود، می تواند در طول زندگی فرد مشکلاتی را فراتر از پیشرفت تحصیلی کمتر ایجاد کند. این مشکلات شامل افزایش خطر پریشانی روانی بیشتر، سلامت روان کلی ضعیف تر، بیکاری، کم کاری و ترک تحصیل است.

علائم اختلالات یادگیری

برای تشخیص اختلال یادگیری خاص، فرد باید چهار معیار را داشته باشد.

با وجود کمک های هدفمند حداقل در یکی از زمینه های زیر حداقل به مدت شش ماه مشکل داشته باشد:

  • مشکل در خواندن (به عنوان مثال، نادرست، آهسته و تنها با تلاش زیاد).
  • مشکل در درک معنای آنچه خوانده می شود.
  • مشکل در املا.
  • مشکل در بیان نوشتاری (مثلاً مشکلات دستور زبان، علائم نگارشی یا سازماندهی).
  • مشکل در درک مفاهیم اعداد، حقایق اعداد یا محاسبه.
  • مشکل در استدلال ریاضی (به عنوان مثال، به کار بردن مفاهیم ریاضی یا حل مسائل ریاضی).
  • مهارت های تحصیلی داشته باشد که به میزان قابل توجهی کمتر از حد انتظار برای سن کودک است و باعث ایجاد مشکل در مدرسه، کار یا فعالیت های روزمره می شود.
  • مشکلات در دوران مدرسه شروع می شود، حتی اگر برخی از افراد تا بزرگسالی مشکلات قابل توجهی را تجربه نکنند (زمانی که نیازهای تحصیلی، کاری و روزمره بیشتر است).
  • مشکلات یادگیری به دلیل سایر شرایط مانند ناتوانی ذهنی، مشکلات بینایی یا شنوایی، یک بیماری عصبی (مانند سکته مغزی در کودکان)، شرایط نامطلوب مانند مشکلات اقتصادی یا محیطی، عدم آموزش، یا مشکلات صحبت کردن و درک زبان نیست.

تشخیص از طریق ترکیبی از مشاهده، مصاحبه، سابقه خانوادگی و گزارش های مدرسه انجام می شود. آزمایش عصب روانشناختی ممکن است برای کمک به یافتن بهترین راه برای کمک به فرد مبتلا به اختلال یادگیری خاص مورد استفاده قرار گیرد.

انواع اختلال یادگیری

نارساخوانی اصطلاحی است که به دشواری در اکتساب و پردازش زبان اشاره دارد که معمولاً با فقدان یا مهارت در خواندن، املا و نوشتن ظاهر می شود. افراد مبتلا به نارساخوانی در ارتباط دادن حروفی که در صفحه می بینند با صداهایی که تولید می کنند مشکل دارند. در نتیجه خواندن کند و پر زحمت می شود و برای آنها فرآیند روانی نیست.

مشکلات در خواندن حتی قبل از یادگیری خواندن شروع می شود. به عنوان مثال، کودکان ممکن است در تجزیه کلمات گفتاری به هجاها و تشخیص کلماتی که قافیه هستند مشکل داشته باشند. کودکان مهدکودک ممکن است مانند همسالان خود نتوانند حروف را تشخیص دهند و بنویسند. افراد مبتلا به نارساخوانی ممکن است در دقت و املا نیز مشکل داشته باشند. این یک تصور غلط رایج است که همه کودکان مبتلا به نارساخوانی حروف را به عقب می نویسند یا کسانی که حروف را به عقب می نویسند، همگی نارساخوانی دارند.

افراد مبتلا به نارساخوانی، از جمله نوجوانان و بزرگسالان، اغلب سعی می‌کنند تا زمانی که می‌توانند از فعالیت‌هایی که شامل خواندن است اجتناب کنند (خواندن برای لذت، خواندن دستورالعمل‌ها). آنها اغلب به رسانه های دیگر مانند تصاویر، ویدئو یا صدا جذب می شوند.

Dysgraphia اصطلاحی است که برای توصیف مشکل نوشتن استفاده می شود. مشکلات نوشتن می تواند شامل مشکلات املایی، دستور زبان، نقطه گذاری و دست خط باشد.

Dyscalculia اصطلاحی است که برای توصیف مشکلات در یادگیری مفاهیم مربوط به اعداد یا استفاده از نمادها و توابع برای انجام محاسبات ریاضی استفاده می شود. مشکلات ریاضی می تواند شامل مشکلات در حس اعداد، به خاطر سپردن حقایق ریاضی، محاسبات ریاضی، استدلال ریاضی و حل مسئله ریاضی باشد.

درمان اختلالات یادگیری

اختلال یادگیری را می توان با موفقیت در طول زندگی مدیریت کرد. افراد مبتلا به اختلالات یادگیری خاص می توانند به یادگیرندگان ماهری تبدیل شوند و ممکن است بتوانند بر روی نقاط قوتی که اغلب با تفاوت های یادگیری آنها مرتبط است، بسازند. برای مثال، افراد مبتلا به نارساخوانی، اغلب خلاقیت خاصی دارند و می توانند خارج از چارچوب فکر کنند.

داشتن اختلال یادگیری به این معنا نیست که فرد در انتخاب شغل یا فرصت های موفقیت خود محدود است.

مداخله زودهنگام برای افراد مبتلا به اختلال یادگیری کلیدی است. اگر مشکلات زودهنگام شناسایی شوند، مداخله می‌تواند مؤثرتر باشد و کودکان می‌توانند از مواجهه با مشکلات طولانی در زمینه تکالیف مدرسه و اعتماد به نفس پایین اجتناب کنند.

خدمات آموزش ویژه می تواند به کودکان دارای ناتوانی های یادگیری کمک کند تا خواندن، نوشتن و ریاضیات را بهبود بخشند. مداخلات موثر شامل آموزش منظم، فشرده و فردی است که ممکن است مشکلات یادگیری را بهبود بخشد و یا به فرد کمک کند تا از راهبردها برای جبران اختلال خود استفاده کند. آموزش برای یک فرد دارای ناتوانی های یادگیری اغلب شامل آموزش چندوجهی – با استفاده از حواس چندگانه است.

متخصصان ما در مرکز توانبخشی تهران توان در شهر قدس خدمات کاردرمانی ذهنی را برای کودکان مبتلا به انواع اختلال یادگیری ارائه می دهند.

مقالات بیشتر

انواع اختلالات یادگیری

انواع اختلالات یادگیری

انواع اختلالات یادگیری اختلالات یادگیری که به عنوان ناتوانی های یادگیری نیز شناخته می شوند، اختلالات عصبی رشدی هستند که…
توانبخشی کودکان اوتیسم

توانبخشی کودکان اوتیسم

توانبخشی کودکان اوتیسم یک فرآیند جامع است که هدف آن کمک به کودکان مبتلا به اوتیسم برای رسیدن به حداکثر…
درمان دیسفاژی در کودکان

درمان دیسفاژی در کودکان

درمان دیسفاژی در کودکان دیسفاژی، اصطلاح پزشکی برای مشکل در بلع، وضعیتی است که می تواند افراد در هر سنی…
نارساخوانی

نارساخوانی

نارساخوانی یا دیسلکسیا (Dyslexia) یک اختلال یادگیری است که بر توانایی فرد در خواندن، نوشتن و درک مطلب تأثیر می…

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

راه های ارتباطی

۰۲۱-۴۶۸۰۴۹۵۶
۰۹۳۳۷۸۰۱۳۷۹

مشاوره

جستجو

keyboard_arrow_up